Prostock-studio / shutterstock

Prostock-studio / shutterstock

Door keuzestress staat Lisa voor de kerstinkopen in de supermarkt met haar doktersrecept

In december heeft de 26-jarige Lisa uit Amsterdam altijd keuzestress. Naar welke kerstborrels gaat ze, wat gaat ze allemaal maken voor het kerstdiner en wat doet ze aan. Dit jaar is ze naar eigen zeggen vroeg genoeg begonnen met de voorbereidingen. Maar toch heeft de keuzestress ervoor gezorgd dat ze nu met haar doktersrecept in de supermarkt staat voor haar kerstinkopen.

Hè, wat staat er nou? Ik kan het nauwelijks lezen, denkt Lisa terwijl ze voor het koelschap staat. Iets met ox… ossenhaas? Hmm, dan maar even vragen. “Mag ik wat vragen, waar ligt de oxazepam? En hebben jullie hier ook, als ik goed lees hoor, aardbeien zalf ofzo?”

Lisa maakt het inmiddels goed en is met drie repen chocola op de bank gaan liggen.

Last van eindejaarskeuzestress? Niet bij je Just zorgverzekering! Minder keuzes, meer gemak. En je bent wel altijd verzekerd voor wat echt noodzakelijk is. Just wat je nodig hebt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze hebben het altijd over racisme en dergelijke, het klinkt intellectueel voor de geestelijk gehandicapte, het is kleinzielige betutteling waar dit land, een van de oprichters van de EU, al mee bol stond en later de EU. We leven van competitie, we worden steeds geëxamineerd, en het gaat ons hele leven door, en we examineren onszelf ook. Dit zwengelt de stress aan die de oorzaak is van de meeste ziekte. Dit is de staat geworden. Ook de EU is een soort staat, maar zonder veel organische binding met een volk, een andere gerelateerde oorzaak van onbewuste stress. Je moet jezelf ‘bewijzen’, en je moet zoet zijn ook. Is dit alles wat een mensenleven definieert? Opscheppen over je ex. Amen.
Ik had eens een vrouw op bezoek die hier al meer dan een paar jaar woonde, uit een grote miljoenenstad. Ze was een tijdje op bezoek op het platteland. Pas na enkele weken had ze de gewaarwording dat ze steeds ruis hoorde in haar hoofd, van die stad, het lawaai wordt onbewuste stress. Ze begreep die gewaarwording zo. Veel mensen zijn opgefokt en het weerspiegelt zich in alle relaties, de losers proberen de ander de baas te blijven in de pesterij van de school. Dat zijn die zielige typen die het altijd beter weten. Ze zitten hun hele leven op school. Maar wetenschap is niet alleen analyse (daaruit komt op sociaal vlak de zogenaamde discriminatie voort) maar ook waarneming en ge-waar’wording’, en ze leven volkomen ONBEWUST, en ze worden leiders genoemd: van verveling. Verveling en stress samen is de neurose.
Met corona was ik eigenlijk blij, de neurose dat iemand binnen anderhalve meter je besmet was dezelfde fobie als van die Rotterdamse typen als dr. Marina dat er iemand op 20 meter afstand rookt en haar kleinkinderen thuis kanker geeft. Deze fobie zette zich voort in corona. Dit is honderd procent zeker. Maar de schoolse eigenwaan komt niet toe aan introspectie, dat is zijn voornaamste eigenschap. We wachten dus op een beetje introspectie voor de echte problemen ooit opgelost worden. Het zijn schoften.

Reageer
gravatar

Ook ik heb grote fouten gemaakt, het waren kleine fouten maar doordat de maatschappij het in toenemende mate enkel op dat vlak zoekt zijn het kolossale fouten. Je hoeft het dus niet steeds voortdurend voor de verkeerde op te nemen omdat je het zelf bent, vanwege de foute mannen die je had.
Zien en herzien.
Het is niet de ene slang waarmee je vecht maar de vele kleine wormpjes die het probleem zijn, waarmee de politiek zich bezighoudt, waar het geen lijn of logica in ontdekt zodat het steeds bestrijdt wat het zelf veroorzaakt. Hierin wordt kennelijk de gewone man vertegenwoordigd die zichzelf en de ander voor de voeten loopt. Maar is hij wel zo? De intelligentie om overzicht te krijgen over de kleine mensen die groot willen zijn ontbreekt volledig, of het moet onwil zijn. De enige ontwikkeling is voor hen daardoor de pietluttigheid in de grootschaligheid, dit is management.
Bij de Hema was de koffie 50 cent duurder, de middenstand fluistert de prijs van de buren door en probeert een lijn te trekken, het ouderwetse imago van sociale betrouwbaarheid voor de gewone man is dus de deur uit. Ik zag de manager, een jonge onaantrekkelijke vent met brede heupen, strakke broek en grauwe ogen, met een paar haartjes op zijn verder kale kop al komen slijmen bij de meisjes bij de counter, een uitslover zeg maar die joviaal wil zijn en die je verplicht bent gelijk te geven. Door de verplichting is iedereen corrupt. Want discriminatie mag niet, op het vlak van antiracisme is ook iedereen verplicht mee te doen. Hij lachte uitbundig en gebaarde als een Bill Gates, ik zag direct dat hij niet deugt. Ik begreep nu wel waarom ze er vibrators verkopen.
Er zijn 2 soorten intelligentie, verbaal en beeldend. Het is gerelateerd aan respectievelijk mechanisch en organisch. De meeste Hollanders kennen het eerste beter. Ik ben meer imaginair, daarom is zoiets als LGBT voor mij minder geschikt, want ik krijg er beelden van hoe die kut eruitziet. Het is niks anders dan administratie die steeds groter wordt.

Reageer