Pro Shots / Imago

Pro Shots / Imago

Top over biodiversiteit in Montreal zorgt voor meer soorten conferenties

Het ging lang slechter met het aantal soorten conferenties in de wereld. De top in Montreal over biodiversiteit zorgt voor een kentering van die trend. Er zijn dit jaar meer soorten conferenties dan vijf jaar geleden.

In 2005 is door de Verenigde Naties de ambitie uitgesproken om vergaderzalen beter te beschermen waardoor meer conferenties op een natuurlijke manier kunnen ontwikkelen. Dat leidt nu tot concrete resultaten. Meer landen dan ooit lijken zich nu bewust van het feit dat toppen dreigen te verdwijnen als we niet direct op mondiale schaal ingrijpen.

De VN Secretaris-Generaal António Guterres wil verder bouwen op deze trend. “Als we iets hebben geleerd van deze conferentie, dan is het wel dat een enkele conferentie kan leiden tot talloze nieuwe conferenties. Als we ervoor zorgen dat al die nieuwe conferenties ook weer stuk voor stuk tot een aantal nieuwe conferenties leiden, dan kunnen we al in 2030 30% meer conferenties hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mensen beseffen de betekenis van God of Bodhisattva niet. Als blinden vragen ze: “Wat is licht?” Maar mensen hebben zelfs geen woorden om de eigenschappen ervan te beschrijven, hoewel ze dagelijks licht waarnemen.

Mensen zijn zo op hun hoede voor het ongewone dat ze in de war raken over de grenzen van licht en duisternis. Het is eenvoudiger voor hen om zich voor te stellen dat God een paleis bewoont op de grootste ster. Anders zou hun God thuisloos blijven. Hun overduidelijke gebrek aan maatstaf dwingt hen om het bestaande te vernederen.

Reageer
gravatar

https://www.share-international.org/magazine/old_issues/2018/2018-10.htm

Het einde van corruptie

Corruptie is endemisch en komt in sommige samenlevingen voor, van de president of premier tot de politie en de sport.

Verkiezingscorruptie is wijdverbreid, zoals recente verkiezingen hebben aangetoond, zelfs in landen die zogenaamd toegewijd zijn aan vrijheid en democratie. Zulke corrupte regeringen falen en verraden hun volkeren en geven zo hun recht om te regeren op.

Is het mogelijk om temidden van dergelijke corruptie vertrouwen te wekken, zonder welk de toekomst voor de mensen inderdaad somber zou zijn? Zonder vertrouwen zou een eerlijkere verdeling van middelen een verloren hoop zijn. Zonder vertrouwen zouden de wereldwijde beslissingen die nodig zijn om ons planetaire huis in stand te houden nooit worden genomen. Zonder gezegend en weldadig vertrouwen zouden de mensen hun recht op rentmeesterschap over de planeet aarde verspelen en zichzelf voor eonen afschermen van verdere evolutie.