Shutterstock / fizkes / Chat Openai

Shutterstock / fizkes / Chat Openai

Verbluffend: tekstschrijver in plaats van 3 uur met een tekst 5 uur bezig met redigeren output van ChatGPT

Anna de Jong (33) uit Amsterdam is freelance tekstschrijver. De introductie van de AI-technologie ChatGPT is baanbrekend voor haar werk. Ze heeft het direct toegepast bij een opdracht voor een klant en de resultaten zijn verbluffend: in plaats van drie uur met de tekst was ze vijf uur bezig met het redigeren van de output van ChatGPT.

“Ik vroeg de AI een aansprekende introductie over het ontstaan van een accountantsbureau te schrijven. Die moest ik namelijk maken voor hun website en nieuwsbrief. Wat denk je, ChatGPT begon meteen te schrijven, waanzinnig! Alleen klopte de informatie niet en was het meeste onbruikbaar. Maar toen heb ik een stuk of twintig keer mijn zoekopdracht uitgebreid, waarbij ik steeds meer en specifiekere informatie gaf die erin moest komen te staan. Nadat ik uiteindelijk de volledige en bijna-def tekst als input had gegeven, kwam er soort van een oké tekst uit.”

Anna was zeer verrast door het resultaat. “Ik hoefde het alleen nog een uurtje te herschrijven, dichter naar wat ik als input had gegeven, en bam, binnen vijf uur heb je gewoon je tekst.”

Anna gaat de techniek bij haar andere opdrachten ook zeker gebruiken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb het artikel door ChatGPT laten redigeren:

Anna heeft ChatGPT gebruikt om een introductie voor de website en nieuwsbrief van een accountantsbureau te schrijven. Hoewel ChatGPT direct begon met schrijven, waren de resultaten niet bruikbaar vanwege onjuiste informatie. Door steeds specifiekere informatie als input te geven, kreeg Anna uiteindelijk een redelijke tekst. Desondanks moest ze de tekst nog ongeveer een uur herschrijven om dichter bij haar oorspronkelijke input te komen. Uiteindelijk duurde het proces vijf uur in plaats van de verwachte drie uur. Anna was verrast door het resultaat en zal ChatGPT in de toekomst zeker vaker gebruiken voor andere opdrachten.

Reageer
gravatar

In Indonesië hielpen ze die inboorlingen tenminste een beetje. Als ze vermoord werden sneden ze hun lul eraf en stopten ze die in de mond van het lijk.