Shutterstock / VanderWolf Images

Shutterstock / VanderWolf Images

Ambulance moet hele buurt weer laten weten dat ze iemand gaan redden

Het is vandaag al de derde keer in de wijk Schorsmolen te Breda dat er een ambulance met loeiende sirenes door de wijk scheurt. Buurtbewoner Saskia Oordt is er helemaal klaar mee: “Ja, we weten het nu wel: jullie redden mensen.”

Ze vraagt zich af wat de ambulances willen bereiken met de geluidssignalen. “Is het aandacht? Is het erkenning? We hebben toch al eens massaal geklapt om 20.00? Op een gegeven moment is het klaar en moeten we gewoon met z’n allen door met ons leven, zonder elkaar steeds lastig te hoeven vallen.”

Buurtbewoners zijn een petitie gestart tegen de geluidsoverlast van de medische voertuigen. Echter is volgens Oordt de ambulancedienst wat betreft de overlast niet als enige schuldige aan te wijzen. “Anderhalf jaar geleden heeft de gemeente hier een enorm verzorgingshuis neergezet. Ja dan kan je verwachten dat die gasten hier dag in dag uit met loeiende sirenes voorbij scheuren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rare opmerking ze mogen alleen signalen opzetten als er spoed bij is, je zal ze zelf nodig hebben en ze moeten met gillende sirenes rijden om jou
Leven te redden klaag je dan ook stel je niet zo aan hier horen we ze dagelijks en niet alleen ziekenwagen

Reageer
gravatar

Hulpverlenings vortuigen zijn wettelijk verplicht om bij toegestane spoedritten blauw zwaailicht en sirene te voeren. Bij alleen gebruik blauw zwaailicht hebben ze geen voorrangs rechten.

Reageer
gravatar

Wat er al gezegd is het is wettelijk verplicht bij spoed zwaailicht en sirene te gebruiken. Het is al moeilijk genoeg om je normaal door het verkeer te bewegen, laat staan met spoed en zwaailicht en sirene. Als je alleen met zwaailicht rijd en een ongeluk veroorzaakt staat de chauffeur voor de rechter en volgt een zware straf. Heb een beetje respect voor de chauffeur hulpverleners