Shutterstock / Yurchanka Siarhei

Shutterstock / Yurchanka Siarhei

Wetenschapper zet atomen tegen elkaar op: ‘We willen een reactie uitlokken’

Natuurkundigen proberen een nieuwe methode om energie op te wekken uit kernfusie: door waterstofatomen tegen elkaar op te zetten hopen zij op een reactie. Het doel van de methode is om de atomen zo hard met elkaar te laten botsen dat zij fuseren.

Een van de pioniers van de nieuwe methode is natuurkundige Maria Adams. Zij fluistert in haar laboratorium tegen de twee waterstofisotopen, deuterium en tritium, dat ze zichzelf moeten bewijzen. “Kom eens voor jezelf op, of ben je soms van suiker?”, zegt de wetenschapper met een giftig stemmetje tegen een cilinder gevuld met waterstof.

Er gebeurt duidelijk iets in de cilinder. De atomen beginnen te bruisen en de elektronen vliegen in het rond. Dit kan zomaar eens dé doorbraak zijn naar energieopwekking uit kernfusie. “Tritium heeft een neutron meer! Pik je dat, deuterium?!”, schreeuwt Adams achter een dikke laag glas.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rotter dam, Erasmus (= ziekenhuis).
Frontnieuws is de opvolger van Fenixx, een beruchte extreemrechtse hoax-site, die veel nepnieuws verspreidt, met als doel om haat te zaaien. #VanHaga haalt zijn waarheid over #covid19nl bij deze dubieuze site.
Dr. Marina
Complimenten van de debiel. Nieuw kapsel (binnenin zit er niks).
dr. Marina
@mmeeuw
“Mysterieuze Twitterdokter” (NRC) /Rotterdammer/ Psycholoog / Stadsfotograaf / Media-pedagoog / Alma Maters
425 Volgend
21,4K Volgers
And again we see
@Kornilov1968
who “helped” pro- Russian Dutch politician
@thierrybaudet
with disseminating Kremlin propaganda during the #oekrainereferendum in the Netherlands #fvd

Nieuws uit de door de NAVOstan opgelegde gehaktmolen

https://www.frontnieuws.com/nieuws-uit-de-door-de-navostan-opgelegde-gehaktmolen/

Getoetst. Het echte nieuws, geverifieerd door NRC
https://www.youtube.com/watch?v=IGkCbvBWoro
Willempie
dr. Marina, de echte Rotterdammer

Reageer
gravatar

Pfff, ik doe thuis al jaren aan koude kernfusie, gewoon op zolder met wat ijsblokjes ijs, en wat deuterium en een laser uit een oude cd speler erop. Niks bijzonders, en de hele wijk profiteert mee. Het is heel gemoedelijk en ik hoef de ijsblokjes en het deuterium niet tegen elkaar op te zetten. Maar ja, dat is niet sexy genoeg en daarom zal het commercieel nooit een succes worden.

Reageer