Shutterstock / Asatur Yesayants

Shutterstock / Asatur Yesayants

FIFA verwacht niet dat aandacht voor WK lijdt onder executie van Iraanse voetballer

De FIFA is bezorgd over de mogelijke executie van de Iraanse profvoetballer Amir Nasr-Azadani, maar president Gianni Infantino blijft hoopvol. Hij verwacht niet dat de aandacht voor het WK onder de ophanging zal lijden.

“Het is vreselijk nieuws, echt vreselijk, maar ik hoop dat mensen de Iraanse cultuur respecteren”, zegt Infantino. “Het WK is een uniek platform voor vrede en eenheid en daarom roep ik de Iraanse regering op om de executie uit te stellen tot na de finale van aanstaande zondag.”

Mocht Iran toch al eerder overgaan tot het ophangen van Nasr-Azadani, dan denkt de FIFA dat de finale voldoende aantrekkingskracht zal hebben om de kijkcijfers niet te beïnvloeden. Spelers die een steunbetuiging aan hun collega of de Iraanse protesten in het algemeen overwegen, riskeren in ieder geval een gele kaart.

Infantino: “Bedenk wel dat als Amir inderdaad de eerstvolgende is, er slechts drie demonstranten zijn geëxecuteerd. Dat zijn er drie te veel, maar het zijn er geen duizenden. Vandaag voel ik me een demonstrant. Vandaag voel ik me de moraalpolitie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Stuur een HOY-worst naar de redactie. Die weten haar wel te vinden. Naar verluid zijn HOY-worsten multi-functioneel en als je er echt niets meer mee kunt, kan je hem altijd nog opeten.

gravatar

Dat zo’n hersenloos wezen voorzitter van de FIFA is …..
Echt onbegrijpelijke uitlatingen, je zou bijna wensen dat ze van plaats zouden ruilen

Reageer