Pro Shots / Marcel van Dorst / Niels Boersema / NOS

Pro Shots / Marcel van Dorst / Niels Boersema / NOS

Oranje op rapport – onze cijfers voor iedereen behalve de internationals

Het WK voetbal zit er weer op voor het Nederlands Elftal. Dit zijn onze rapportcijfers voor iedereen, behalve de voetballers, die hebben al genoeg cijfers op hun shirt.

Tietenman 8
Het oog wil ook wat, zeker op een plek waar vrouwen worden onderdrukt. Hoe fijn is het dat je dankzij Tietenman alsnog naar tieten kunt kijken?

Valentijn Driessen 4
Driessen heeft de leeftijd om de gehele journalistieke rechterflank te bestrijken, maar helaas niet het loopvermogen en de techniek. In de minuten die hij kreeg toonde hij zich voorspelbaar en werden zijn vragen makkelijk opgevangen door tegenstander Louis van Gaal.

Minister Helder 5,4
Zat met een soort van speldje op de tribune. Een soort van statement waar we niet een soort van voldoende voor kunnen geven.

Frans Hoek 3
Schijnt keeperstrainer te zijn. Dan verwacht je dat een keeper ook traint op het duiken naar een goede hoek, zeker met zo'n achternaam. Is daarmee hoofdelijk verantwoordelijk voor alle gevoelens die in de samenleving heersen sinds afgelopen vrijdagavond.

Marco van Basten 9
Marco van Basten blijft voor ons altijd onlosmakelijk verbonden met nummer 9. Bovendien hebben we dit WK veel van hem opgestoken over de wedstrijden waarvoor hij zich diepgravender had voorbereid dan alleen kijken wie tegen elkaar moeten.

Middelvingersupporter 6
Verwoordde het gevoel van de natie door live op televisie een middelvinger op te steken naar scheidsrechter Lahoz. Verkwanselde die heldenstatus vervolgens door er excuses voor aan te bieden. Zo komen we gemiddeld uit op een 6.

Jasper Cillessen & familie 8
Zou ook geen penalty hebben tegengehouden, maar hij gaf er (nog) niet een zuur interview over waarin hij zijn gram haalt. Tot die tijd een ruime voldoende voor de hele familie Cillessen.

Het weer 9,5
Heerlijk weer om binnen te zitten.

Wilhelmus 6
Er zijn weleens van die dagen dat ons volkslied ontzettend lekker rockt, maar tijdens het WK paste het Wilhelmus zich aan aan de sobere speelstijl van Oranje. Ook wel knap, als je dat kan als volkslied. Het enige cijfer dat hier bij past is een sobere 6: zakte niet door de ondergrens.

De religie van Depay en Gakpo 2-
Als je de halve kleedkamer binnen een paar weken tot je weet te bekeren, dan ben je als religie een hele grote. Maar als je er vervolgens niet in slaagt om je voornaamste pleitbezorger één goede wedstrijd te laten spelen, dan ben je geen knip voor de neus waard. Welke religie het precies is weten we niet, maar een verre van almachtige in ieder geval.

Kwartfinales kijken naast de kerstboom 9
Dit gaan we waarschijnlijk het meeste missen van het WK.

De OneLove-band –
Te weinig in actie gekomen voor een cijfer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *