Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Alles overwegende vinden we dat Lahoz niet goed gefloten heeft

Er is al veel gezegd en geschreven over Nederland-Argentinië. Het voortdurende penaltytrauma, de briljante Koopmeiners-Weghorst-variant, de beslissende rol van Lionel Messi. Wij hebben de wedstrijd nu een paar keer teruggekeken voor onze analyses en ons valt iets op: scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz had niet zijn beste dag.

Tussen al het voetbalspektakel door gaf de Spanjaard bijvoorbeeld bijzonder veel gele kaarten, waaronder meerdere voor spelers en stafleden die op de bank zaten. Het wekte de indruk dat hij de wedstrijd niet op ieder moment volledig onder controle had.

Bij bestudering van de beelden werd ook duidelijk dat Lahoz bij het geven van kaarten en vrije trappen niet altijd consequent was. Zo kreeg Messi geen kaart voor een handsbal, terwijl zijn ploeggenoot Romero voor hetzelfde vergrijp eerder in de wedstrijd wel werd bestraft. Het lijkt misschien een detail, maar het is toch wel opmerkelijk.

Het gaat natuurlijk om de 22 spelers. De wedstrijd zal herinnerd worden vanwege Messi, Martínez en Weghorst. Maar alles overwegende vinden we dat Lahoz niet goed gefloten heeft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De heer Mateu Lahoz heeft het prima gedaan! Op een paar foutjes na heeft hij als 1e blinde scheidsrechter een wedstrijd op het absolute topniveau geheel van aftrap, strafschop, vrije schoppen op de achillespees doodschoppen, penalty kicks, na-aap ‘Hands of God’, tot en met het natrappen kunnen af en na fluiten! Hulde.

Reageer