Shutterstock / frantic00

Shutterstock / frantic00

Vrouw gebruikt tandenstoker om stukjes tandenstoker tussen tanden weg te halen

Jamilla (25) gebruikt tweemaal daags tandenstokers. ‘s Ochtends om stukjes tandenstoker van de vorige avond weg te halen, ‘s avonds om stukjes tandenstoker van de ochtend weg te halen.

Volgens tandarts Carolien van de Wetering is het belangrijk dat Jamilla blijft stoken. “Met alleen poetsen lukt het niet om stukjes tandenstoker te verwijderen. Die komen dan namelijk niet tussen je tanden, dus kun je ze ook niet weghalen. Daarom is stoken zo belangrijk.”

Het tandenstoker-merk Jordan is het helemaal met de tandarts eens.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Racistische Rutgers Universiteit professor roept in walgelijke tirade op tot een “einddatum” voor blanken, beweert dat zij een ras van “schurken” zijn

https://www.frontnieuws.com/racistische-rutgers-universiteit-professor-roept-in-walgelijke-tirade-op-tot-een-einddatum-voor-blanken-beweert-dat-zij-een-ras-van-schurken-zijn/

Waarom landen instorten: Exorbitante schulden, problemen in de energiesector, corrupte politieke systemen, elites met waanideeën

https://www.frontnieuws.com/waarom-landen-instorten-exorbitante-schulden-problemen-in-de-energiesector-corrupte-politieke-systemen-elites-met-waanideeen/

De Atlantische slavenhandel bereikte zijn hoogtepunt aan het einde van de 18e eeuw, toen het grootste aantal slaven werd gevangen tijdens rooftochten naar de binnenlanden van West-Afrika. Deze expedities werden doorgaans uitgevoerd door Afrikaanse staten, zoals de Bono Staat, het Oyo rijk (Yoruba), het Kong Rijk, het Koninkrijk Benin, het Imamaat van Futa Jallon, het Imamaat van Futa Toro, het Koninkrijk Koya, het Koninkrijk Khasso, het Koninkrijk Kaabu, de Fante Confederatie, de Ashanti Confederatie, de Aro Confederatie en het Koninkrijk Dahomey.

Net als het Bambara-rijk in het oosten waren de Khasso-koninkrijken voor hun economie sterk afhankelijk van de slavenhandel. De status van een familie werd bepaald door het aantal slaven dat zij bezat, wat leidde tot oorlogen met als enig doel meer gevangenen te nemen. Deze handel bracht de Khasso in toenemende mate in contact met de Europese nederzettingen aan de Afrikaanse westkust, met name de Fransen.

Afrikaanse staten speelden een sleutelrol in de slavenhandel, en slavernij was een gangbare praktijk onder Afrikanen ten zuiden van de Sahara vóór de betrokkenheid van de Arabieren, Berbers en Europeanen. Er waren drie soorten: zij die slaaf waren door verovering, zij die slaaf waren door onbetaalde schulden, of zij die door hun ouders als slaaf waren gegeven aan stamhoofden. De stamhoofden ruilden hun slaven tegen Arabische, Berberse, Ottomaanse of Europese kopers voor rum, specerijen, stoffen of andere goederen. Het verkopen van gevangenen of oorlogsgevangenen was in die tijd gebruikelijk onder Afrikanen, Turken, Berbers en Arabieren.

dr. Marina

Reageer