YouTube / Warner Bros

YouTube / Warner Bros

4 tips als je gekleurde energiestraal clasht met die van je tegenstander

Het overkomt de besten: je ontmoet je aartsvijand en jullie gebruiken je toverstaf of andere vorm van magie om je gekleurde energiestraal met elkaar te laten clashen. Hoe zorg je dan dat je wint? Hier zijn vier tips:

1. Vind je innerlijke kracht
Als jouw energiestraal clasht met die van je tegenstander draait het erom je innerlijke kracht te vinden. Je hebt in je levensverhaal veel meegemaakt, en als jullie energiestralen kruisen is het zaak om op tijd de kracht in jezelf te vinden om jouw gekleurde straal richting je rivaal te sturen, zodat hij of zij met een soort explosie tegen de muur wordt geworpen.

2. Zorg dat je tegen het einde van het verhaal de energiestralen kruist, dat maakt de kans dat jij wint groter
Timing is erg belangrijk als je energiestraal toevallig die van een tegenstander ontmoet. Is behoorlijk in het begin, dan verlies jij het vaak. Tenzij je de tegenstander bént natuurlijk: de eerste confrontatie win jij meestal fluitend.

3. Kijk alsof het je moeite kost
Zet je tanden op elkaar, frons je wenkbrauwen alsof je leven er van af hangt, omdat het dat vaak ook doet. Als je kreunt en fronst en alle tekenen van grote inspanning vertoont, zou je zomaar eens de winnaar kunnen worden van de energiestraalstrijd.

4. Zorg dat je als derde persoon aankomt bij de clash tussen de energiestralen
Als twee energiestralen botsen gaan de mensen die met elkaar strijden daar vaak helemaal in op. Als jij als derde persoon aankomt, zet je je toverstaf simpelweg tegen het hoofd van de tegenstander en blaas je zijn of haar hersens eruit met je jouw straal.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je ontmoet je aartsvijand en jullie gebruiken je toverstaf of andere vorm van magie om je gekleurde energiestraal met elkaar te laten clashen.”

Ik voel me NIET aangesproken. Ik heb aartsvijand noch toverstaf!

Inderdaad ook nog eens kinderlijk gebrabbel. Waarom grijpt de hoofdredacteur net in?

Reageer
gravatar

De karakteristieke kwaliteit van de 6e straal is toewijding aan het ideaal – vaak een fanatieke aanhankelijkheid aan het ideaal ten koste van alle anderen. Dit ideaal kan natuurlijk op elk niveau worden uitgedrukt, van het meest fundamentele egoïstische verlangen om ‘een miljoen te verdienen’ tot een altruïstische toewijding aan een goed doel of een abstracte visie op opoffering. Het is om deze reden dat de kruisiging het belangrijkste symbool van het christendom is geweest. Het offer van Jezus wordt gezien als een plaatsvervangende verzoening voor onze zonden. Deze energie van de 6e straal heeft, als het hoogste type aspirant, de mysticus voortgebracht. In religieuze termen is de geschiedenis van de laatste tweeduizend jaar de geschiedenis van de groei van de mystiek, zowel in het Oosten als in het Westen. De grote religieuze figuren en heiligen van Europa zijn altijd mystici geweest, terwijl dezelfde (abstracte) benadering van God de leraren en aanhangers van de islam, de soefi’s, de boeddhisten en de jaïnisten heeft gekenmerkt. Het fanatieke vasthouden aan en militante bepleiten van hun eigen ideaal heeft natuurlijk geleid tot de lange opeenvolging van religieuze oorlogen die tot op de dag van vandaag voortduren.

Reageer
gravatar

De 1e straal van Wil of Macht is niet in incarnatie, maar desalniettemin is de kracht van zijn destructieve aspect het krachtigst uitgedrukt door de leiders van nazi-Duitsland, van wie de meerderheid exponenten van de 1e straal waren, samen met anderen in Italië en Japan. Dit is de energie van de antichrist waarover zoveel misverstand bestaat. Het is het destructieve aspect van de 1e straal dat de oude, versleten vormen van een stervende beschaving vernietigt om de weg vrij te maken voor de opbouwende krachten van het Christusaspect. Het heeft zijn destructieve werk gedaan dat, zoals we zullen zien, te zijner tijd ten goede zal komen aan het Plan.

Sinds 1975 is het creatieve aspect van deze krachtige, prikkelende energie van de 1e straal rechtstreeks in de mensheid vrijgegeven (dat wil zeggen, zonder door de Hiërarchie heen te gaan en naar beneden te worden gehaald). Dit is de Shamballa-kracht, de wil-ten-goede, de kracht van het leven zelf. Het wordt elk jaar door de Boeddha uitgebracht op het Wesak Festival in mei en zal tot het jaar 2000 in toenemende mate worden vrijgegeven.

Reageer
gravatar

Eenheid is een ééngemaakte verscheidenheid. Dit feit in de natuur wordt geïllustreerd in alle landen van de wereld, die samen eigenlijk één groep vormen – de mensheid – en in alle mensen in die landen, met hun verschillende stralen.

De zeven stralen creëren de grootste verscheidenheid in de wereld, zowel op het niveau van landen als op het niveau van de mens. Elk land heeft zijn eigen stralen. Ze hebben allemaal verschillende doeleinden en hoedanigheden, en creëren zo verscheidenheid. Het doel is de schepping van eenheid die die verscheidenheid bijeenhoudt en rijk en betekenisvol maakt.

Stralen
Universele goddelijke energie. Er zijn zeven stralen: 1. wil of macht; 2. liefde-wijsheid; 3. actieve intelligentie; 4. harmonie door conflict; 5. concrete kennis; 6. devotie & idealisme; 7. ceremoniële orde en magie.

Achter de onenigheid van de huidige tijd staan twee grote energieën. De 7e straal van Ceremoniële Orde of Ritueel komt (sinds 1675) tot manifestatie. De 6e straal van abstract idealisme of devotie is (sinds 1625) geleidelijk aan aan het afnemen. Ons huidige probleem is het resultaat van het feit dat deze twee zeer krachtige energieën gelijktijdig functioneren, en in ongeveer gelijke kracht, zodat hun effecten in evenwicht zijn. Geen van beide domineert.

Reageer