Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Dé tip om Messi te verslaan? Je best doen

Stel, je speelt in het Nederlands elftal op een groot toernooi, en je komt tegenover de legendarische voetbalman MESSI te staan. Kenners begrijpen allang dat dit voor sommige mensen helemaal geen fictief scenario is: het is voor onze godenzonen van het Nederlands elftal vanavond de harde waarheid. Voor het oog van de hele wereld staan zij ook oog in oog, met MESSI, de leeuw uit Rosario, de ‘vedette’-vedette.

Lionel Andrés Messi Cuccittini, La Pulga, ‘Leo’, voor intimi. Wat kan je in hemelsnaam doen om deze steile klif, deze El Capitan, zonder vangnet te beklimmen (metaforisch gesproken)

Velen hebben geprobeerd hem af te stoppen, door de tango aan te gaan, met hem te dansen, hem te verleiden een misstap te zetten. Tevergeefs. De meester op zijn eigen terrein verslaan, is onbegonnen werk.

Maar onze jongens hebben natuurlijk gewoon een kans. Want naast dat Messi een legende, een voetbalgod is, is hij ook gewoon een man van vlees en bloed.

Alle kenners zijn het erover eens, dat je slechts drie dingen kunt doen om Messi te verslaan.

1. Goed trainen voor de wedstrijd
Een goede voorbereiding is het halve werk.

2. Geloof in jezelf
Als jij niet in jezelf gelooft, doet een ander het ook niet. Messi ziet geloof in jezelf als iets belangrijks, hij gelooft in zichzelf en gelooft dat als anderen in zichzelf geloven zij ook in hem geloven, en hij dan daarmee ook weer in jou. Stel Messi niet teleur.

3. Je best doen
Je best doen is dé sleutel om Messi te verslaan, omdat iedereen weet dat dat het hoogste is dat je kunt doen. Wat denk je dat Messi zelf doet als hij het veld betreedt? Precies.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *