Van Meijeren moet zowel landelijke, als provinciale, als gemeentelijke werkstraf uitvoeren

Van Meijeren moet zowel landelijke, als provinciale, als gemeentelijke werkstraf uitvoeren

Van Meijeren hekelt ‘lichamelijke’ arrestatie van Duitsers die parlement wilden bestormen

Gideon van Meijeren heeft geen goed woord over voor het optreden van de Duitse politie, die woensdag 25 rechtsextremisten heeft opgepakt die het parlement in Berlijn wilden bestormen. Het FVD-Kamerlid vindt dat de verdachten verplicht zijn tot een ‘lichamelijke interactie’.

“Ik heb het idee dat deze mensen al een tijdje heel hinderlijk worden achtervolgd en lastiggevallen door de politie”, zegt Van Meijeren. “Als ik hen was, zou ik dus ook niet hebben meegewerkt aan die lichamelijke arrestatie. Het lijkt me dat ze zich op dat moment geïntimideerd hebben gevoeld.”

Het FVD-Kamerlid benadrukt dat de verdachten, die al met wapens getraind hadden en een schaduwregering hadden gevormd, slechts ‘bij wijze van spreken’ naar het parlement wilden trekken. “Ze hadden wel de aantallen uiteindelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Thierry, is die schorsing al weer voorbij? Zo niet, probeer dan nog even je bek te houden. Ik heb het al druk genoeg.
Overigens is “Deutsches Reich” niet gewoon iets nieuws. Het is oude wijn in nieuwe vaten. Of hoe zeg je zoiets in het Latijn.