LightField Studios / Shutterstock

LightField Studios / Shutterstock

Als Linde tot haar 18e niet op social media gaat, krijgt ze van haar ouders een positief zelfbeeld cadeau

Het is niet makkelijk om er als ouder voor te zorgen dat je kind van de sociale media afblijft. De verleiding is groot en vaak speelt groepsdruk een grote rol bij het beginnen met posten. De ouders van Linde hebben daar wat op gevonden: als ze tot haar achttiende niet op social media gaat, krijgt ze van haar ouders een positief zelfbeeld. Helemaal gratis!

“Een verslaving aan social media ligt al snel op de loer”, aldus de vader van Linde. “Maar het is zo slecht voor je joh. En zonde van je mentaal gezonde lichaam. Maar we snappen de groepsdruk die erbij komt kijken, stoer doen met je aantal volgers enzovoorts. We zijn zelf ook jong geweest. Daarom willen we haar graag belonen als ze de verleiding kan weerstaan.”

Maar hoe weet je of Linde toch stiekem social media gebruikt buitenshuis? “Dat hebben we zo door denk ik. Als ze thuiskomt met een jas die stinkt naar depressie en laag zelfbeeld bijvoorbeeld.”

Just is je zorgverzekering zonder gedoe. Zelf aan de slag met je mentale gezondheid, waar en wanneer je wil? Download App de Coach. Nog geen klant van Just? Probeer de app nu 3 maanden uit. Just wat je nodig hebt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *