Shutterstock / Ann in the uk

Shutterstock / Ann in the uk

Kinderen hebben last van after-present dip

Nu Sinterklaas weer op weg terug is naar Spanje, de surprises zijn opengetrokken en de cadeaus zijn uitgepakt, kampen steeds meer kinderen met hun jaarlijkse 6 december after-present dip.

Frank (38) en Masja (36) zitten al de hele dag met een futloze Jeffrey (4) thuis. “Hij wil niets eten, vindt alles stom en staart al de hele dag neerslachtig naar zijn lege schoenen.” vertelt de hopeloze Frank. Masja vult hem aan: “Gisteravond was ’ie de hele avond zo opgewonden en vrolijk. Achteraf gezien blijkbaar iets té vrolijk. Vanochtend riep ’ie ineens ‘Ik ga nooit meer cadeautjes krijgen’.”

Psychologe Sylvia Pfaff raadt ouders van jonge kinderen aan om wat cadeautjes achter de hand te houden om op de dagen na pakjesavond nog iets te kunnen geven. Pfaff: “Geef bijvoorbeeld op 6 en 7 december nog een paar kleinigheidjes om dat dopamine-niveau rustig weer terug op peil te brengen. Rond 8/9 december is een handje pepernoten voldoende.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Psychologe Sylvia Pfaff is een kwakzalver een beunhaas zonder de onontbeerlijke divan en die de DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) niet van buiten heeft geleerd.

Overigens is “after-present dip” een uitvinding van evenals een dommerik, die niet begrepen heeft dat Sinterklaasavond geen Engels, laat staan een Amerikaans feest is.

Reageer
gravatar

Dit is typisch een “ouder”probleem. Bij mij thuis speelt dit niet. Wij voeden de kinderen op met ouderwetse “zwarte pieten”, de zak (met een hele grote plak), een boze Sinterklaas die alles weet, etc. Kortom het simpele idee van bang maken.
Moet je eens kijken hoe ze er nu na één dag zonder bangmakerij blij bij lopen. Eindelijk weer rust voor ze. Gewoon weer je ouders gaan sarren en dat soort normale dingen.
Dat heet opvoeden.

Reageer
gravatar

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht,
want we zitten allemaal even recht.

Misschien heeft u wel even tijd voordat u weer naar Spanje Rijdt,
Kom dan maar even bij ons staan en laat je paardje maar buiten staan.

We zingen en we springen want we zijn zo blij,
want er zijn geen stoute kindren bij!
We zingen en we springen want we zijn zo blij,
want er zijn geen stoute kindren bij!