NOS

NOS

Is Nederland wel kritisch genoeg om wereldkampioen te kunnen worden?

Het Nederlands elftal heeft dankzij een overwinning op de Verenigde Staten de kwartfinale gehaald op het WK in Qatar. Toch blijft de vraag of Nederland wel kritisch genoeg is om wereldkampioen te kunnen worden.

“Ik heb mijn twijfels”, zegt analist Marco van Basten. “Er is natuurlijk wel kritiek, maar er mag echt nog een flinke schep bovenop als we echt de finale willen halen. Alleen als we erin slagen het elftal met de grond gelijk te maken, kunnen we serieus mee gaan doen.”

Oranje-fan Michiel Kroes denkt eveneens dat het kritischer kan: "Kijk naar mezelf. Ik begon sterk, riep meteen dat Blind eruit moest nadat hij buitenspel ophief bij die kans van Pulisic. Maar daarna loop ik toch gewoon voor hem te juichen bij die goal. Dat is toch een stukje verslapping en dat mag niet op dit niveau."

Aanvoerder Virgil van Dijk kan zich deels in de woorden van Van Basten en Kroes vinden: “Ik denk op zich dat er voldoende kritiek is, maar het schort nog weleens aan opbouwende kritiek. Daar moeten we met zijn allen nog beter in worden.”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *