Shutterstock / stockfour

Shutterstock / stockfour

Kinderloze man (44) merkt dat Sinterklaas dit jaar nog ‘niet echt leeft’ bij hem

“Ik weet niet wat het is, maar Sinterklaas lééft gewoon nog niet echt bij me dit jaar, snap je?”, zegt de kinderloze Johan (44) uit Breda, die beteuterd voor zich uit staart in zijn woonkamer. “Ik vind het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Misschien komt het doordat je er in het straatbeeld vrij weinig meer van ziet. Ik was laatst in De Bijenkorf en zag ook dat ze wél een hele kerstafdeling hadden, terwijl er nauwelijks sinterklaasversiering te vinden was. Waanzin, alsof mensen massaal die hele sinterklaasperiode overslaan.”

Johan loopt naar zijn vensterbank, waarop een lege schoen staat, en tuurt uit het raam. “Bij de Albert Heijn kun je dit jaar ook je schoen niet meer zetten. Daardoor leeft het voor veel mensen ook minder, denk ik. En het helpt natuurlijk ook niet mee dat de sinterklaasperiode dit jaar precies overlapt met het WK, maar toch: Sinterklaas zou eigenlijk het hoogtepunt van het jaar moeten zijn, vind je niet? Dat is toch veel belangrijker dan voetbal?”

Ook de in Johans ogen tegenvallende afleveringen van het Sinterklaasjournaal en de stijgende prijzen van luxe chocoladeletters helpen niet mee, denkt de Bredanaar. Toch verwacht hij betere tijden. “Volgend jaar zal m’n hart wel weer vol verwachting kloppen, maar dit jaar mis ik gewoon die opwinding en sensatie van vroeger.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *