Shutterstock / lev radin

Shutterstock / lev radin

FIFA dreigt met straf voor Qatar vanwege ‘leugens’ over dode arbeidsmigranten

Qatar moet vrezen voor een stevige straf van de FIFA. Aanleiding zijn de uitspraken van WK-baas Hassan al-Thawadi, die erkent dat er 400 tot 500 arbeidsmigranten zijn omgekomen bij de bouw van de stadions. De FIFA is daar woedend over.

“Sinds de toewijzing van dit WK is Qatar continu in een negatief daglicht geplaatst”, briest FIFA-president Gianni Infantino. “De ene leugen volgde op de andere. Het moet maar eens afgelopen zijn. Iedereen die zich op zo’n manier uitlaat over Qatar kan rekenen op een sanctie.”

De FIFA is ook boos op Qatar omdat het land besloten heeft de Italiaanse veldbestormer tijdens Portugal-Uruguay niet te bestraffen. “De man droeg een regenboogvlag”, benadrukt Infantino. “Ik vind het onbestaanbaar dat de Qatarese autoriteiten hem daarmee laten wegkomen. Ze hebben geen enkel respect voor de Qatarese cultuur.”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *