Pro Shots / Marcel van Dorst

Pro Shots / Marcel van Dorst

Chinese regie schakelt steeds weg als Wout Weghorst in beeld komt

Dat de Chinese staatszender CCTV veelvuldig knipt in de tv-registratie van WK-wedstrijden werd gisteren al bekend. Nu blijkt dat ook de registratie van Nederland – Qatar flink wordt gecensureerd: kijkers klagen dat de Chinese regie steeds snel wegschakelt als Wout Weghorst op de bank in beeld komt.

“De staatszender wil graag laten zien dat het coronavirus ook buiten de Chinese landsgrenzen nog steeds een groot issue is. Juichende en knuffelende supporters zonder mondkapje worden daarom uit de uitzending geknipt. Dit kan verklaren waarom ze iemand die bekendstaat als corona-ontkenner liever niet in beeld willen brengen”, vertelt China-correspondent Eva de Wit. “Nu komen ze daar nog goed mee weg, maar de grote vraag is wat ze gaan doen als Weghorst een keer in de basis start. Vermoedelijk zullen ze dan negentig minuten lang gewoon Louis van Gaal en Danny Blind in beeld brengen.”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *