Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Steeds meer Nederlanders zijn bewust bezig met ergonomisch gourmetten

Een positieve ontwikkeling bij het traditionele gourmetten bij veel Nederlandse gezinnen dit jaar. Er wordt tijdens de lange zit steeds vaker goed nagedacht over een ergonomische houding en opstelling. Er wordt steeds vaker gekozen voor zitballen of een verstelbare statafel. Ook fabrikanten brengen steeds vaker gourmetstellen met een kijkhoek van 10-20° beneden ooghoogte.

Bij de familie Kortedam uit Den Bosch zijn ze al helemaal om. “Ik zou echt niet anders meer willen!”, zegt dochter Iris terwijl ze vanaf een zitbal haar pannetje volgooit met beslag. “We overwegen ook een ergonomisch gourmetstel aan te schaffen, maar we willen eerst kijken hoe het bevalt als we ons huidige gourmetstel op een laptopstandaard zetten.” Haar vriend knikt tevreden in de camera van achter zijn standing gourmet desk. “Oom Theo is de enige die nog op een stoel gourmet. Die heeft een beetje moeite met het veranderen van tradities.”

Just is je zorgverzekering zonder gedoe. Voor goede fysiotherapie hoef jij de deur niet uit; App de Fysio van Just is jouw online fysio. Just wat je nodig hebt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja duh. Ergonomisch gourmetten is als de vrouw des huizes voor iedereen een biefstuk bakt en aardappels. Paar boontjes erbij en na vijf minuten kan iedereen weer zijn eigen ergonomische ding doen

Reageer