NOS

NOS

Van Gaal: ‘Teleurstellende uitschakeling in 8e finale tegen Iran hoeft niet met mooi voetbal’

Het Nederlands elftal stelt tot nu toe teleur op het WK in Qatar. Toch is het stroeve spel voor bondscoach Louis van Gaal geen reden tot zorg. Hij wijst erop dat een teleurstellende uitschakeling in de achtste finale tegen Iran niet met mooi voetbal hoeft te gebeuren.

“Natuurlijk, in Nederland willen we altijd én-én”, verzucht Van Gaal. “Én de pannen van het dak spelen, én er met 0-1 uitvliegen tegen Iran, terwijl we ons al rijk gerekend hadden omdat we in de kwartfinale Saoedi-Arabië of Denemarken zouden treffen. Maar dat kan niet altijd allebei. Natuurlijk zie ik ons het liefst ook wervelend spelen, maar als ik moet kiezen heb ik liever een deceptie in een afzichtelijke wedstrijd tegen Iran.”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *