Shutterstock / guruXOX

Shutterstock / guruXOX

Deze wiet is zo geteeld dat je er alleen nog maar paranoïde van wordt

Wiet is in talloze soorten te verkrijgen en allemaal hebben ze een ander effect. Van sommige wordt je creatief, van andere loom en van weer andere juist actief. Maar Oolbert de Ruiter uit Heerhugowaard heeft wel een hele bijzonder soort geteeld: van zijn wiet word je alleen maar paranoïde en niets meer.

“Je geniet er niet extra van muziek door, je denkt alleen maar dat Bob Marley het persoonlijk op jou heeft gemunt en je dood wil hebben”, legt Oolbert uit. “Je vindt eten niet extra lekker, je denkt alleen nog maar dat de Côte d’Or-fabriek heeft samengespannen met Dirk van den Broek om net die ene reep waar ze toevallig gif in hebben gestopt bij jou te laten belanden. Je geniet er trouwens ook niet extra van muziek door. Of had ik dat al gezegd?”

Hoe moeten we het effect van Oolberts wiet precies zien, is het een body high of een mind high? “Geen van beide”, antwoord Oolbert resoluut. “Eigenlijk is het alleen maar een paranoid high. En het mooie is: dat gevoel is permanent. Als het eenmaal is ingekickt gaat het nooit meer weg. Je hebt jezelf als het ware kapot gemaakt.”

We willen van Oolbert weten of daar veel behoefte aan is, een soort cannabis waar je alleen maar paranoïde van wordt. “Vast. Maar ik wil het hier verder graag bij laten zitten als dat voor jullie ook ok is. Ik heb namelijk het gevoel dat ik doodga en ik vind het zonde om mijn laatste levende momenten een interview te geven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *