Pro Shots / Stanley Gontha

Pro Shots / Stanley Gontha

‘Regels zijn regels’, vindt voetbalbond die iedere dag weer nieuwe regels uit de mouw schudt

Hoe onrechtvaardig jij het op dit moment ook vindt, regels zijn regels. Dat vindt een voetbalbond die iedere dag weer nieuwe regels uit de mouw schudt. Dat jij er nu de dupe van wordt is jammer, maar die regels zijn niet voor niets nog deze ochtend uit de duim gezogen.

“Op willekeurige momenten ingevoerde regels zijn er om alles ordelijk te laten verlopen”, vindt de voorzitter van de voetbalbond. “Als we ons niet aan de zojuist bedachte regels houden, dan loopt alles in het honderd.” De bond benadrukt dat deze regels al bijna een half etmaal voor iedereen gelden, dus ook voor jou.

Het is voor de bond niet makkelijk om het voor al die landen die bij de bond zijn aangesloten overzichtelijk te houden, en daarom bedenkt het iedere dag weer nieuwe regels, laat de voorzitter weten. Hij vindt dat de bij de bond aangesloten landen hun verantwoordelijkheid moeten nemen: “Je weet dat deze regels al enkele fracties van tijd bestaan. We vinden het dan ook eigenlijk best kinderachtig dat jij hier nu opeens een punt van gaat maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *