Nieuwsuur

Nieuwsuur

Politie Rotterdam vindt het afschuwelijk om preventief te worden gewantrouwd

De politie Rotterdam vindt het ‘afschuwelijk’ om preventief te worden gewantrouwd. Dat laat het korps weten via een persbericht. “Alleen omdat er nu een paar rotte appels bij ons blijken te werken vinden we niet dat het hele publiek nu individuele agenten standaard mentaal staande moet houden om te controleren of ze iets verkeerd hebben gedaan”, zegt een woordvoerder. “En waarom? Alleen maar omdat we een blauwe pet dragen?”

“Het is misschien verleidelijk om te denken: ‘als ze niks verkeerd hebben gedaan, hebben ze ook niks te vrezen’, maar dat werkt in de praktijk heel anders. Als wij constant door het publiek preventief worden gewantrouwd doet dat gewoonweg iets met ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. We roepen daarom met klem op dat niet te doen, om dit niet standaard in te voeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *