Shutterstock / katatonia82 / metamorworks - Studio Speld

Shutterstock / katatonia82 / metamorworks - Studio Speld

Baas wijst werknemer op z’n horloge: ‘Tijd die jij extra naar WK kijkt wordt gewoon bijgetrokken’

Is dat even balen voor communicatiemedewerker Niek Borger (28). Hij kijkt dit WK bijna elke wedstrijd, en omdat er zoveel blessuretijd wordt bijgetrokken, dacht hij ongezien een paar uur per week minder te gaan werken. Maar zijn baas is onverbiddelijk. Hij wijst naar zijn horloge, terwijl hij Niek indringend aankijkt. “De tijd die jij extra naar dit WK kijkt wordt gewoon bijgetrokken.”

Niek protesteert nog. “Vijftien minuten extra werktijd?”, vraagt hij met grote ogen. “Waar haal je die vandaan?” Het is al de derde dag op rij dat zijn baas om klokslag 17:00 laat zien hoeveel minuten werktijd erbij komen. “Gisteren was het bijna een halfuur”, zegt Niek. “Toen heb ik de 17:00-wedstrijd helemaal moeten missen.”

Zijn baas is blij met z’n nieuwe regel. “Als bedrijf vinden wij zuivere werktijd gewoon heel belangrijk”, zegt hij. “Dat is waarvoor je uiteindelijk naar kantoor komt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *