Studio Speld

Studio Speld

Keepers niet blij met schedel gastarbeider als WK-bal: ‘Hij zweeft zo gek’

De WK-bal doet na twee dagen al veel stof opwaaien, letterlijk en figuurlijk. De bal, een schedel van een Nepalese gastarbeider, kan op veel kritiek rekenen van de doelmannen op dit WK.

“Hij zweeft zo gek”, vindt ook Oranjedoelman Andries Noppert. “Het is echt een zwabberschedel. Als je die kaken op je af ziet zweven, dan moet je echt gokken. Er komt allemaal lucht door de mondholte waardoor de bal plots helemaal kan opstijgen of op andere manier van koers kan veranderen. Het is dan gewoon 50/50 of je zo’n bal gaat pakken.”

Engeland-doelman Pickford liet weten nog nooit zoiets gezien te hebben. “Totaal onberekenbaar. Met uittrappen moet je ook gewoon ontzettend goed opletten waar je hem raakt en of hij daardoor niet uit elkaar valt. En ik ben niet de enige die dat vindt hoor. Je zag dat zelfs de keeper van Qatar er moeite mee had, terwijl je zou zeggen dat ze hier wel wat gewend zijn als het aankomt op schedels van gastarbeiders.”

Gianni Infantino zucht diep als hij wordt geconfronteerd met de kritiek. “Het is ieder WK weer hetzelfde. Het is nooit goed voor die keepers. Ze zijn hartstikke verwend en moeten eens leren om zich eens gewoon professioneel op te stellen.”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De directie van HOY heeft aangekondigd, dat er een ronde HOY-worst in de maak is. Deze kan al bij de knock-out (red: nok oud) fase ingezet worden. Dat lijkt me beter dan deze onsmakelijke schedels.

Reageer
gravatar

Ja, en als het WK is afgelopen kun je die ronde worsten wel naar mij sturen (mits er gegarandeerd hondenvlees in verwerkt is)

gravatar

Klopt de reactie van Maitreya wel taaltechnisch? B.v.: is “mits” hier wel juist gebruikt en de “komma” na “Ja”?
Graag enige toelichting van die “Verklote” Hulpdiensten.