Shutterstock/Studio Speld

Shutterstock/Studio Speld

Met boringen van Shell komt er een nieuw ezelsbruggetje voor Waddeneilanden: de TVGAS-eilanden

Het kan niemand ontgaan zijn dat Shell van plan is om in de Waddenzee te gaan boren naar gas. Daar is veel kritiek op, maar als je het van de positieve kant bekijkt, levert het ook veel op. Zo is er een handig nieuw ezelsbruggetje ontstaan voor de Nederlandse Waddeneilanden: TVGAS. Het ezelsbruggetje helpt je er voorgoed aan herinneren welke Nederlandse eilanden verpest gaan worden door er naar gas te boren.

Ook basisschoolleraren vinden het buitengewoon handig dat er nu een ezelsbruggetje bestaat die zij kunnen gebruiken om hun leerlingen duidelijk te maken welke Nederlandse waddeneilanden er bestaan waar naar gas wordt geboord. Meester Mark: “Zelfs kleine Dylan had het na twee dagen al uit zijn hoofd geleerd.”

Shell wil boren naar gas in de Waddenzee. Dit zorgt voor gevaarlijke klimaatverandering. Samen met Milieudefensie roepen wij Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Help je ook mee? Geef tegengas: stuur Shell een sms.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De landingspagina waar de links op dit artikel naar toe leiden is alleen om je direct aan te melden. Nergens wordt er meer informatie gegeven, bronnen getoond, of details over de impact gegeven. Jullie hadden mijn aandacht maar helaas slaat Milieudefensie een stap over door vervolgens direct door te gaan naar de CTA. Hierdoor heb ik toch weer afgehaakt.

Reageer