Getty Images

Getty Images

WK-kwalificatie: waarom ging het zo mis voor Rusland?

Een van de grote afwezigen op het WK in Qatar is Rusland. De ploeg van bondscoach Valeri Karpin lag lange tijd op koers voor Qatar, maar wist zich uiteindelijk niet te plaatsen. Hoe kon het zo misgaan voor de Russen?

In een kwalificatiegroep met onder andere Slovenië en Slowakije slaagden de Russen er aanvankelijk knap in de tegenstanders uit elkaar te houden. Bovendien stond het land tot de laatste speeldag bovenaan. Maar een nederlaag in en tegen Kroatië betekende dat Rusland veroordeeld was tot het spelen van de play-offs. Die veroordeling maakte echter geen indruk, omdat Moskou het internationale recht niet erkent.

De rest is geschiedenis.

Het complete verhaal van de totaal mislukte kwalificatiereeks vind je in de Winnende WK-gids van De Speld Sport. Bestel hem hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *