Shutterstock / Monkey Business Images

Shutterstock / Monkey Business Images

VU zoekt mannen voor onderzoek naar nieuw medicijn tegen ongesteldheidskrampen

Het Amsterdam UMC is op zoek naar mannen tussen de 15 en 50 jaar voor onderzoek naar een nieuw soort pijnstiller specifiek tegen ongesteldheidskrampen. “We willen precies weten hoe dit medicijn pijn bestrijdt in het menselijk lichaam. Daarom zoeken we over de gehele linie testsubjecten, allerlei soorten mannen eigenlijk: gezettere mannen, dunnere mannen, jongere mannen, oudere mannen. Als het om pijnmedicatie voor menstruatiekramp gaat moeten we niet over een nacht ijs gaan.”

Gevraagd of trans mannen ook meedoen aan het onderzoek lacht de onderzoeker onzeker. “Haha, wat? Ik ken geen trans mannen jij wel? Haha. Maar serieus: dat zijn er zo weinig joh, ik weet niet of dat echt nodig is, toch?”

Smeets is optimistisch over de resultaten van het onderzoek. “De effecten en bijwerkingen op mannen geven veel belovende resultaten. We hopen de pijnstilling snel de markt op te kunnen brengen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Critica Sonja weigert principieel om zich aan te melden, daarom kan zij deze afgeschermde kolom niet lezen. Namens Sonja reageer ik daarom:

“De Speld gaat kwalitatief flink achteruit. Onderzoek naar ongesteldheidsproblemen bij ,mannen is de domheid ten top.”

Let op: dat is NIET mijn menig! Mannen hebben hebben namelijk wis en waarachtig vaak last van menstruatie. Iedere maand onthouding is voor menig man een opgave, zeker als hij seksueel erg geprikkeld is.

De heer Viesman laat mij schrijven, dat hij er geen probleem mee heeft. Hij vaart graag in de rode zee.

Reageer