Shutterstock / SeventyFour

Shutterstock / SeventyFour

Negativiteitsgoeroe Henk (52) denkt niet dat jij het kan

“Jo jo zijn er hier ook losers in de zaaaaaaaal”, schreeuwt Henk door de microfoon. Hij weet zelf het antwoord al. Hij staat op een podiumpje bij een bedrijf op een industrieterrein in Koog aan de Zaan. De negativiteitsgoeroe is vandaag uitgenodigd om mensen te komen vertellen over zijn succesvolle carrière en vooral om de toehoorders ervan te overtuigen dat zij niet gaan bereiken wat ze willen.

“Geloof mij nou maar, dit gaat jullie gewoon niet lukken, hoe hard jullie het ook proberen en hoe goed jullie ook je best doen”, deelt Henk met de zaal voordat hij zijn rokershoest gedurende twintig seconden de vrije loop laat. “Er is een reden dat ik hier sta en jullie daar zitten, naar mij te luisteren.”

Het is niet de eerste keer dat Henk optreedt. Sinds hij drie jaar geleden genoeg geld op zijn bankrekening had staan om voortaan te leven van af en toe een seminar is hij zich volledig gaan richten op zijn optredens als negativiteitsgoeroe. Hij gaat drie keer per maand het hele land door en maakt oninspirerende video’s op zijn socials.

“Ik geloof echt dat ik met mijn ervaring mensen wat kan bijbrengen. Je moet je voorstellen: ik had rijke ouders en ben een blanke man die nooit tegenslag heeft gekend. Ik heb daardoor het allerhoogste bereikt. Wat ik mensen wil meegeven is dat ik ervan overtuigd ben dat zij dat niet kunnen”, vertelt Henk na zijn twaalf minuten durende optreden waar hij €4500 euro voor vraagt. “Ik zie die mensen in zo’n zaal zitten en dan denk ik: denk je nou echt dat jij wat gaat bereiken? Laat me niet lachen. Kijk, ik sta hier om mensen verder te helpen. De meeste mensen hebben gewoon een zetje nodig om te realiseren dat het allemaal niks meer gaat worden. Dat knoppie moet gewoon even om, en daar help ik ze bij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *