Di Studio / Shutterstock

Di Studio / Shutterstock

Er lopen in dit land nog steeds journalisten onbedreigd rond

Het is bijna niet voor te stellen, maar we leven in een land waarin er nog steeds journalisten zijn die onbedreigd rondlopen. Het zorgt voor veel verontwaardiging in het land.

“Hoe is het mogelijk?” schrijft een anonieme Twitteraar met heel veel getalletjes in zijn Twitternaam. “We leven in een democratie, maar er zijn nog steeds mensen van nota bene de mainstream media die over straat gaan zonder dat ze ook maar een dreigtweet in hun DM hebben. Geen doodsbedreiging, geen adres openbaar gepubliceerd, geen enkele opmerking over hun familie, niks! Waar gaat het heen met dit land?”

Naar schatting gaat het om zeker enkele tientallen journalisten van verschillende media die nooit in aanraking zijn gekomen met agressieve bejegeningen. Het zijn er niet veel, maar “iedere journalist waarvan ik niet weet waar zijn huis staat, is er een teveel”, vindt de anonieme Twitteraar.

Geweld tegen journalisten neem toe. Daarom zet Free Press Unlimited zich in voor #veiligheidvoorjournalisten. Want zonder persveiligheid geen persvrijheid. Volg @freepressunltd en blijf op de hoogte.Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Von der globalen Gesundheit über die Klimakrise bis hin zu Korruption und Menschenrechtsverletzungen sehen sie sich einer zunehmenden Politisierung ihrer Arbeit und Versuchen ausgesetzt, sie von vielen Seiten zum Schweigen zu bringen.

Reageer
gravatar

En “natuurlijk” geen aandacht voor de reageerster die nog kritischer is dan alle redactieleden bij elkaar. Ik krijg bijna elke dag een taart “aangeboden” terwijl ik helemaal niet van taart hou, en zeker niet in mijn gezicht.

Reageer