Twitter / Mercifuhl

Twitter / Mercifuhl

Game-versie van Amsterdam in Call of Duty zó realistisch dat je er geen huis kunt vinden

De game-versie van Amsterdam in de nieuwe Call of Duty is zó realistisch dat je er met geen mogelijkheid een huis kunt vinden. Call of Duty: Modern Warfare II laat spelers in een versie van de stad rondwandelen waar de huizenprijzen torenhoog zijn en zelfs huren amper lukt.

“Als je het spel op hard speelt begin je als iemand die uit een working class gezin komt”, zegt gamejournalist Thijs de Vries. “Dan is het echt zo goed als onmogelijk om aan een fatsoenlijk huis te komen. Veel meer dan 16 jaar wachten op een sociale huurwoning zit er dan verder niet op.”

Om die zestien jaar door te komen kunnen mensen in de game side-quests doen, zoals het neerschieten van spionnen uit Rusland of Iran. Ook kan je in een legeroutfit door de grachten zwemmen en andere soldaten door het hoofd schieten. “Dat geeft tenminste een beetje vrolijke afleiding van het feit dat je maar geen fijne woning kunt vinden”, legt De Vries uit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan Jan van Tienen mij uitleggen waarom een gewelddadige spelletje als Call of Duty hem zo erg boeit.
Wat weet hij over oorlog? Hij is veel te jong om de bezetting mee te hebben gemaakt en zelfs om gediend te hebben in ons dienstplichtigenleger, zoals ik.

Toen ik nog een jongetje was speelde ik met mijn vriendjes met houten geweertjes en waterpistolen oorlogje, maar toen ik naar de hbs (vwo – red.) ging, was dat uiteraard helemaal over.

Reageer