IndianFaces/Shutterstock

IndianFaces/Shutterstock

Aziatische textielarbeider heeft in 3 maanden al 2 jaar werkervaring

De Aziatische textielarbeider Lai Ping heeft in slechts 3 maanden tijd maar liefst 2 jaar werkervaring opgedaan. “Wat kan ik zeggen, ik hou van een uitdaging.”

Over haar sollicitatie bij kledingbedrijf Shein vertelt Ping dat ze een arbeider zochten met een 8-tot-3-mentaliteit. “Ik kwam er op mijn eerste dag achter dat ze 3 uur ’s nachts bedoelden. Hard werken dus, maar wel goed voor mijn cv.”

“In een gemiddelde werkweek naai ik zo’n 3000 kledingstukken,” zegt Ping trots. “Bovendien maak ik nooit fouten, want als ik dat doe krijg ik klappen. Ik ben blij dat mijn werkgever op die manier het beste uit mij weet te halen. Die aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, die krijg je niet overal.”

ASN bank zet zich in voor een leefbaar loon voor alle miljoenen werkers in de kledingindustrie. Samen kunnen we het verschil maken. Help de kledingmakers, zet je handtekening.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Altijd die nare verhalen over ellende in Oost-Aziië. Het is daarom heel goed van de ASN-bank dat wij eindelijk ook eens een keer een intieme rapportage lezen over de arbeidsvreugde van een meer dan tevreden en trotse medewerkster in een Aziatisch kledingatelier.

Reageer