Shutterstock / Monkey Business Images

Shutterstock / Monkey Business Images

Trend onder jongeren: steeds ouder worden

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben een nieuwe trend ontdekt bij jongeren: steeds ouder worden. De trend is al een tijdje zichtbaar in de grafieken en lijkt dagelijks aan populariteit te winnen.

“Deze trend was al tijden populair bij ouderen en lijkt nu ook onder jongeren steeds meer bijval te oogsten.” verklaart socioloog Simone de Ridder. “De meeste jongeren zien ouder worden toch als een soort ontwikkeling van hun leven. Het geeft ze het gevoel dat ze iedere dag een stukje verder van hun geboorte af komen te staan.”

Trendsetters Jim (17) en Nadine (21) zijn blij dat steeds meer leeftijdsgenoten meedoen met het ouder worden. “Zo kunnen we er samen voor strijden dat de kloof tussen onze generatie en de ouderen steeds kleiner wordt.” verklaart een strijdlustige Nadine. Jim valt haar enigszins cynisch bij: “Wel jammer dat die boomers hier niet aan mee willen werken en iedere dag stoïcijns dichter naar de dood blijven trekken.”

Ricardo (24) doet niet mee en noemt de trend ‘een verspilling van zijn tijd’. “Waarom zou je de hele dag bezig zijn met het verstrijken van de tijd, terwijl het leven zoveel mooie dingen te bieden heeft? Ik hou me liever bezig met mijn eigen hobby: celvernieuwing.” aldus Ricardo.

Of de trend van het ouder worden een blijvend fenomeen wordt durft De Ridder niet te voorspellen. “Dat is het ding met trends, ze komen en ze gaan. Maar aangezien deze trend bij sommigen zelfs al vanaf de geboorte gedragen wordt kan dit nog wel eens een blijvertje worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanuit mijn complotteuze gedachten hebben de drie voornoemde personen groot gelijk. Groeien is immers een streek van de hagedissen die ganse wereld beheersen.