CC BY 4.0 / Tasnim News

CC BY 4.0 / Tasnim News

Iran wil kamikazedrones terug van Rusland: ‘We hebben ze nodig tegen onze eigen vrouwen en kinderen’

Nu vandaag foto’s verschenen zijn van Iraanse drones die zijn gebruikt voor aanvallen in Oekraïne, trekt het Iraanse regime aan de bel. De regering wil de kamikazedrones die zij aan Rusland heeft gegeven terug hebben: “We hebben ze nodig tegen onze eigen vrouwen en kinderen.”

De Iraanse minister van Defensie Mohammad-Reza Ashtiani geeft aan te zijn geschrokken van de beelden. “Toen we de schade zagen na de aanvallen in Kiev, die drones helemaal aan flarden, was dat wel even slikken. Die hadden op onze eigen mensen kunnen zijn beland.”

Ashtiani legt uit dat de regering misschien iets langer had moeten nadenken over de grote gevolgen van de inzet van dergelijke wapens. “In een noodsituatie doe je alles om te helpen, dus het was voor ons vanzelfsprekend om klaar te staan voor Poetin. Achteraf gezien hadden we eerst moeten stilstaan bij de grote problemen in ons eigen land, zoals vrouwen met los haar en zingende schoolkinderen. Maar hier leren we alleen maar van: voortaan eigen volk eerst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *