Studio Speld

Studio Speld

Vriend kan wel afspreken die datum totdat er iets beters voorbij komt

Terwijl drie vrienden uit Eindhoven iets af proberen te spreken, kan één vriend alvast met zekerheid zeggen dat hij die datum wel kan totdat er iets beters voorbij komt. Slim, want zo kan hij ieder moment de stekker uit zijn halve belofte trekken als hij ook iets veel leukers kan gaan doen.

“Ja dat moet wel lukken volgens mij, man!” Het zijn de woorden van Jeroen, die dondersgoed weet dat hij de afspraak doodleuk afpist als hij een beter aanbod krijgt. Jeroen is die guy die in datumprikkers overal misschien invult voor het geval dat hij het laffe hazenpad kan kiezen naar leukere vrienden of een nicer feest.

Geef hem eens ongelijk. Sociaal committeren is doodeng in een leven waarin je iedere week de vetste Insta story door andermans strot wil duwen. In plaats van met zieke fomo toch bij dat FIFA-avondje van Freek te zitten.

“Oh huh, had ik helemaal niet goed in mijn agenda gekeken al die tijd’, appt Jeroen. In een andere appgroep deelt Jeroen meerdere Whatsapp-stickers die duiden op hevig drugsgebruik. Hij heeft namelijk net op TicketSwap een kaartje voor ADE kunnen fiksen. Wat dacht je godverdomme nou zelf, Freek.Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De klasgenoten van Jeroen (vierde klas havo op het Augustinianum in de Lichtstad) gaan Jeroen liever uit de weg door zijn moeite met het maken van afspraken (dates – red.) en vooral door zijn krompraat.

Reageer
gravatar

Ik heb eventjes niks dringends te doen, daarom las ik hier het treurige verslag van een niet erg interessante gebeurtenis van Jasper Schilder (19). Nou ja, tot ongeveer halverwege.

Waar blijft satirisch commentaar op het echt belangrijke nieuws?

Reageer