Shutterstock / ID1974

Shutterstock / ID1974

Poetin ziet nu al op tegen parlementaire enquête over speciale militaire operatie

Vladimir Poetin heeft weinig zin in de parlementaire enquête over de speciale militaire operatie die hem over een paar jaar te wachten staat. De Doema zal hem aan de tand voelen over het dramatisch verlopen Russische optreden in Oekraïne.

“Dan zal ik moeten doen alsof ik me memo’s waarin geschreven stond dat hele Russische divisies alleen op papier bestaan niet meer kan herinneren. Volstrekt ongeloofwaardig natuurlijk, want dat is nu al overal in het nieuws, maar ze zullen het er maar mee moeten doen”, overpeinst Poetin. “Natuurlijk zal ik moeten doen alsof ik geschokt ben over het aantal burgerslachtoffers en de ontvoeringen van kinderen en waarschijnlijk zullen er een paar ministers opstappen. Van mij hoeft het allemaal niet, maar als de Doema het nodig vindt zal ik het spelletje maar meespelen.”

Toch weet Poetin zich te troosten met de gedachte dat hij ondanks de onthutsende conclusies van de enquête gewoon aan zal kunnen blijven als president van Rusland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom is Poetin zo benauwd? Hij weet toch op 98 % van de stembiljetten alleen zijn naam staat. Om de verkiezing geloofwaardig te maken staat op 2 % van de naam van Thierry Baudet. Of Donald Trump, maar dat is nog niet door Vladimir bekend gemaakt.

Reageer
gravatar

Meneer Steeds, u maakte twee fouten:
1. het gaat niet over verkiezingen, maar over een parlementaire enquête en
2. U vergat in uw tweede zin van boven het voegwoord ‘dat’.

gravatar

Ik heb zojuist alle wetboeken laten opstoken. Alles over de aansluiting van de Oekraïne aan Groot Rusland wordt al elke tien minuten verbrand.

Dat was eigenlijk allemaal niet nodig, want ik trek mij toch niks aan van wat anderen van mij denken. Denken, want zeggen is in mijn land door mij verboden.