Shutterstock / Hans Engbers

Shutterstock / Hans Engbers

Lagere huizenprijs geweldig nieuws voor mensen die toch al een huis konden kopen

De lagere huizenprijs in Nederland is geweldig nieuws voor mensen die toch al een huis konden kopen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van banken. “De mensen die genoeg geld hadden voor een huis zijn nu eigenlijk spekkoper”, zegt een van de onderzoekers. “Zij kunnen nu nog steeds een huis kopen op deze markt, net als toen de huizenprijzen nog de pan uit rezen. Dus dat is goed nieuws voor deze selecte groep Nederlanders.”

Accountant Henry is verheugd over het nieuws dat de huizenprijzen in 2023 naar verwachting met 2,5 procent dalen. “Het is natuurlijk vervelend voor mensen die door hogere energiekosten, de stijging van de hypotheekrente en economische malaise nog steeds geen huis kunnen kopen, maar van de andere kant heb ik daar allemaal geen last van, dus onder de streep is het voor mij een netto positieve situatie”, zegt Henry.

Voor mensen die nu nog steeds geen huis kunnen kopen is er volgens de onderzoekers wel wat troost: “Er zijn heel veel mensen die geen huis kunnen kopen, je bent dus niet alleen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *