Shutterstock/Studio Speld

Shutterstock/Studio Speld

Benny (21) ziet verkeersregels meer als ‘verkeersadviezen’

Voor Benny is het belangrijk dat het verkeer goed doorrijdt. De 21-jarige Alphenaar is ervan overtuigd dat dat niet kan als iedereen zich heel strak aan de regels houdt. Voor Benny zijn verkeersregels meer verkeersadviezen.

Benny: “Kijk, ik snap wel dat je richtlijnen hebt waar iedereen zich aan moet proberen te houden. Maar je moet dat natuurlijk ook in de context van het verkeer om je heen zien. Ervaren bestuurders zullen dat beamen. Is het bijvoorbeeld op deze plek nodig om 50 te rijden? Ik zeg dan, trek hem hier even door naar de 70, dan stroomt het net even wat lekkerder door.”

Benny draait een eenrichtingsweg in. “Nog zoiets. Hier is het advies dus om er niet in te rijden. Maar als iedereen deze weg laat liggen, dan hebben ze dit dus voor Jan Lul aangelegd”, zegt hij terwijl er een auto in tegengestelde richting aan komt rijden. Benny vindt het frustrerend dat niet iedereen zo goed meedenkt als hij. “Hee wat doe jij nou weer joh mafkees ga eens aan de kant kun je wel borden lezen joh blinde!”

Voorkom verkeersongelukken. Met de Veilig op Weg app van Univé maak je jouw autoritten veiliger. Download de app en verdien 10% korting op je autopremie. Door Univé voel je je zeker onderweg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook als overheid zien we wetten meer als adviezen. Zo kunnen we kansparels gewoon in kantoorpanden kwijt of zetten we ‘tijdelijk’ huizen neer waar we eigenlijk vinden dat je niet mag wonen. Zo werken we lekker om die wets-adviezen heen.

Reageer