Shutterstock / Mazur Travel

Shutterstock / Mazur Travel

Recensie: Italiaans restaurant ruikt helaas enorm naar ‘pizza’

In dit Italiaans restaurant waar we laatst waren was alles eigenlijk tot in de puntjes geregeld – het eten was goed, de bediening was top, ons gezelschap was hemels – maar een ding bleef ons dwarszitten: die zeer penetrante, overal aanwezig geur van zgn. ‘pizza’.

Bij binnenkomst vielen een aantal dingen meteen op: de brede glimlach van de hostess, de prachtige authentieke inrichting van het etablissement (hallo strengen knoflook aan het plafond!), maar ook een onmiskenbare walm van pizza.

Met gemengde gevoelens gingen we zitten, en toen de bediening ons een prachtige fles Chianti had geserveerd en we ons eten hadden uitgekozen, voelden we ons toch al gauw weer iets beter. De pasta die werd geserveerd was, er is geen ander woord voor, belissimo, en ook de andere gerechten waren meer dan top. Een soort authentiek Italiaans eten was een soort broodgerecht, met dunne korst en een topping van mooie tomatensaus en superkwaliteit mozarella. Helaas kwam juist op dat moment die pizza-lucht dubbel en dwars terug en binnen.

Je snapt dat een restaurant niet alles onder controle kan hebben, en het was ook weer niet de prijs van een drie-sterren Michelin-restaurant, maar kom op hee, is er echt zo weinig te doen aan de lucht van ‘pizza’?

Met een bezwaard gemoed moeten we helaas slechts 4 sterren geven aan dit restaurant, in plaats van vijf. Die ene ontbrekende ster staat namelijk symbool voor de lucht van pizza, die we haast nog steeds ruiken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *