Shutterstock / Alones

Shutterstock / Alones

Poetin gooit kernbom op Moskou na Russische aanval op Russische regio Zaporizja

Vladimir Poetin heeft een zware kernbom laten vallen op Moskou. De Russische president deed dat na de Russische raketaanval op een konvooi met burgerauto’s in de in zijn ogen Russische regio Zaporizja in Oekraïne.

“Zaporizja is een integraal onderdeel van de Russische Federatie”, zei Poetin tijdens een toespraak op het Rode Plein, waarmee de annexatie van Zaporizja en drie andere Oekraïense regio’s werd gevierd. “Een aanval op Zaporizja is een aanval op Rusland.”

Deskundige Rob de Wijk is niet verrast dat Poetin nu een kernwapen inzet. “Hier heb ik steeds voor gewaarschuwd. Na de referenda beschouwt hij deze Oekraïense regio’s als Russisch grondgebied en dan is een dergelijke reactie in zijn ogen gerechtvaardigd. Het Westen had dit anders moeten doen.”

Secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO laat weten ‘in verwarring’ te zijn. Eerder zei een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering dat een nucleaire aanval van Rusland ‘catastrofale gevolgen’ zou hebben, maar president Joe Biden houdt zich voorlopig stil. De Poolse regering vindt dat de NAVO nu ook een kernbom op Moskou moet gooien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De kameraden van “Partiya tegen de burger” in Rusland doet het zeer goed, en claimt ook succes. Het wordt tijd voor een filmpje van Partij tegen de Burger hier. In Nederland gaat het ook vrij aardig. Waar zijn jullie —-!!!???

Reageer
gravatar

Всякая ерунда от Де Спелда.
Это доказательство того, что все заявления НАТО и всех западных СМИ о России — ложь.

Vertaling van Frans Timmermanszoon:

Allemaal onzin van De Speld.
Dit is hèt bewijs dat alles wat de NAVO en alle Westerse media over Rusland beweren is gelogen.

Reageer