Shutterstock

Shutterstock

Dennis (24) vindt het moeilijk om over zijn gevoelens voor humor te praten

Dennis (24) vindt het erg moeilijk om over zijn gevoelens voor humor te praten. Vooral als hij samen met vrienden is, maar ook met zijn familie. “Bij ons wordt er al snel om je gelachen als je het over je gevoelens hebt voor humor. Dan geven ze je het gevoel dat je een beetje een loser bent, een minkukel.”

Dennis zucht diep. “Weet je wat het is, ik heb het van huis uit nooit meegekregen. Thuis glimlachten we alleen maar een beetje. Maar echt erover praten deden we gewoon niet”, vertelt Dennis. “Vroeger was ik heel erg extravert, maar nu ben ik een enorme binnenpretter geworden. Echt treurig als je erover nadenkt. Dan zeggen ze: lach eens wat vaker, maar ze weten niet dat ik juist mijn gevoelens voor humor heb leren onderdrukken.”

Dennis is nu in therapie bij een clown.

Doe je mee aan het leukste en grappigste onderzoek van Nederland? Je kijkt eerst kort een filmpje en daarna beantwoord je in ongeveer 5 minuten vragen. Zo help jij wetenschappers van de Universiteit van Utrecht met hun onderzoek naar humor. Want hoe belangrijk is humor in onze dagelijkse communicatie? Doe mee!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dennis kan beter niet in de leer gaan bij een clown!

Een echte grappenmaker lacht juist niet bij het horen e/of zien van humor. Het verzinnen van humor is namelijk een serieuze zaak. De echte humorist ontleedt humor door ernstig te luisteren en/of te kijken. Bij het lachen worden namelijk delen van de hersenen gebruikt die het ontleden onmogelijk maken.

Reageer