SOLOVEVA ANASTASIIA/Shutterstock

SOLOVEVA ANASTASIIA/Shutterstock

6 tips om als bijrijder te voorkomen dat de bestuurder op zijn telefoon zit

Het komt nog altijd veel voor: verkeersongelukken door telefoongebruik achter het stuur. Helemaal gevaarlijk wanneer er meerdere mensen in de auto zitten. Daarom hier 6 manieren om er als bijrijder voor te zorgen dat de bestuurder niet op zijn telefoon zit.

1. Gooi de telefoon van de bestuurder het raam uit

Niet heel moeilijk en wel het meest effectief. In films doen ze dit ook heel vaak, zo kan je bijvoorbeeld de chip van de telefoon breken voor je hem het raam uitgooit. Zo weet je zeker dat de bestuurder niet terugrijdt om hem weer te halen.

2. Gooi de bestuurder het raam uit

Als de bestuurder het onmogelijk maakt om de telefoon uit het raam te kieperen, gooi dan de bestuurder zelf uit het raam. Een bestuurder die niet in de auto zit, kan ook niet in de auto op een telefoon in de auto kijken.

3. Wees interessanter dan de telefoon

Wie is bijvoorbeeld de bedenker van de stelling van Pythagoras? Leg dat anders een uit aan de bestuurder tijdens het rijden. Hij of zij zal aan je lippen hangen. Zorg daarom voor voldoende Quest-boekjes in de reisbagage.

4. Plak afschrikwekkende foto’s van verkeersongelukken op het dashboard

‘Dit willen we niet’, kan je corrigerend aanwijzen wanneer de bestuurder de telefoon pakt. Zet je woorden kracht bij door er retorisch ‘of wel soms?’ achteraan te zeggen.

5. Neem een ‘ouderwetse’ landkaart en stratenboek mee om te navigeren

Google Maps? Nog nooit van gehoord. Jij zoekt nog altijd de weg via het stratenboek met hulp van een ouderwetse landkaart. Tip: zorg dat je hem rechtop houdt.

6. Steek de banden lek

Als de banden van een auto lek zijn, kun je minder hard rijden. Dus mocht de bestuurder dan toch op de telefoon kijken, dan gebeurt dat in ieder geval niet op hoge snelheid.

Voorkom verkeersongelukken. Met de Veilig op Weg app van Univé maak je jouw autoritten veiliger. Download de app en verdien 10% korting op je autopremie. Door Univé voel je je zeker onderweg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het probleem is eenvoudig. Ga alleen mee met een mannelijke bestuurder en zeker niet met een vrouw met een afspraakje (“date” – Red.) of een vriend, want die roddelt zeker de hele reis met een of meer vriendinnen over die kerel.

Reageer
gravatar

“Voorkomen dat de bestuurder op zijn telefoon zit” is heel eenvoudig: niet op de stoel leggen, ook niet op de stoel van de medepassagier. Ook niet onder je pedalen leggen, want dan trap je het apparaatje stuk.

Reageer