Shutterstock - Nat_V / Pro Shots - Koen Laureij

Shutterstock - Nat_V / Pro Shots - Koen Laureij

Tweede Kamer-gebouw krijgt een metertje geïnstalleerd dat meet hoeveel vertrouwen het verbruikt

Het gebouw van de Tweede Kamer krijgt vandaag een metertje geïnstalleerd dat meet hoeveel vertrouwen het daar verbruikt. Dat is de uitkomst na twee dagen Algemene Beschouwingen. Volgens kenners was er geen tot weinig zicht op het verbruik momenteel.

“Het had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren. We verspillen veel te veel vertrouwen, maar wisten niet precies hoeveel”, zegt een woordvoerder van de Tweede Kamer. “Met het metertje kunnen we zien hoe we ervoor staan hier en of we verdere actie moeten ondernemen.”

Veel politici vinden het nieuwe metertje wel een goed idee. “Je ziet het hier letterlijk de deuren uit glippen. Daar moeten we echt wat aan laten doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij hebben juist het referendum afgeschaft om het vertrouwen te vergroten. Nu dit onvoldoende effect blijkt te hebben, gaan de we democratie verder uitkleden door nog hogere eisen te stellen aan nieuwe partijen: veel hogere inkoopsom (‘borgsom’) om mee te mogen doen en veel meer handtekeningen ophalen. Dit zal het vertrouwen herstellen!

gravatar

Ik stel voor om een plafond in te stellen van 90%.
U denkt natuurlijk, moet dat geen drempel zijn? Maar zo werkt politiek niet. Het moet wel positief voor ons verwarrend zijn.

Reageer