NOS

NOS

Jonge Russen na mobilisatie massaal naar grenzen Georgië en Finland: bereidt Poetin ook daar invasies voor?

Een dag nadat Vladimir Poetin de gedeeltelijke mobilisatie heeft aangekondigd, trekken jonge Russen massaal naar de grenzen van Georgië en Finland. Het roept de vraag op: bereidt het Kremlin ook invasies van die buurlanden voor?

“Dit is een buitengewoon zorgelijke ontwikkeling”, zegt deskundige Rob de Wijk. “We herinneren ons allemaal nog hoe Russische troepen zich begin dit jaar groepeerden bij de Oekraïense grens. Dat ging toen zogenaamd om een oefening en we hebben gezien waar dat toe geleid heeft. Ik denk dat Georgië en Finland een heel groot probleem hebben. Dit is geen toeval, een dag na Poetins toespraak.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *