Pro Shots /  Zuma Press

Pro Shots / Zuma Press

Iraanse politie waarschuwt dat demonstranten ook ‘hartaanval’ in busje kunnen krijgen

Na de dood van 22-jarige Mahsa Amini die volgens Iraanse autoriteiten een hartaanval heeft gekregen na haar arrestatie door de zedenpolitie, zijn er dagenlang protesten in heel Iran. Meerdere mensen zijn om het leven gekomen door ‘antirevolutionaire elementen’ en anderen zijn gewond geraakt. Helaas staat de protesterende mensen mogelijk hetzelfde lot te wachten als Mahsa Amini: ze worden meegenomen door politie in busjes en kunnen daar ook plotseling een ‘hartaanval’ krijgen.

“Misschien zorgt het niet dragen van een hoofddoek of het protesteren tegen de regering wel tot een verhoogde kans op hartaanvallen”, aldus het regime. “Dat is iets waar je rekening mee zou moeten houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is een video van de vrouw waarbij ze in elkaar zakt zonder dat ook maar iemand met haar praat of aanraakt. Ze staat op uit haar stoel in een wachtruimte met andere mensen en zakt in. Dit was gewoon overduidelijk een hartaanval. Doe je onderzoek alstublieft. Er zijn door die protesten al 17 mensen overleden.

Reageer
gravatar

Als je daarvoor een harde klap op je hoofd hebt gehad. Kost het soms tijd voor een inwendige bloeding plaats vind, waardoor het lichaam pas later de effecten ondervindt. Dit is ook door ooggetuigen waargenomen en lijkt mij overtuigender dan een 22jarige die een hartaanval heeft.

gravatar

De vertaling uit het Iraanse Arabisch (احتشاء دماغي ) naar hartaanval is onjuist.

De juiste vertaling is hoofdpijn. Iraanse vrouwen (corr. mensen die het bezit een vagina prettig vinden of er een ambiëren – red.) plegen zonder hoofdbedekking) hoofdpijn te krijgen.

p.s. Dat is een straf die Allah heeft opgelegd aan islamitische vrouwen (zie correctie -red.) die hun hoofd niet hebben bedekt.

Reageer
gravatar

Ik zie een overeenkomst met Russische oligarchen die dood in huis of onder hun slaapkamervenster worden aangetroffen, omdat ze niet genoeg geloven in de Russisch orthodoxe God Poetin.

gravatar

Er is een video van de vrouw waarbij ze in elkaar zakt zonder dat ook maar iemand met haar praat of aanraakt. Ze staat op uit haar stoel in een wachtruimte met andere mensen en zakt in. Dit was gewoon overduidelijk een hartaanval. Doe je onderzoek alstublieft. Er zijn door die protesten al 17 mensen overleden.