Shutterstock / Evgenii Sribnyi

Shutterstock / Evgenii Sribnyi

Rusland maakt sneuvelen strafbaar

'Militairen zullen voortaan wel tweemaal nadenken voor ze zich laten ombrengen'

Russische militairen lopen het risico op lange gevangenisstraffen wanneer ze sneuvelen in de speciale militaire operatie in Oekraïne, zo maakte president Poetin vandaag tijdens een televisietoespraak bekend. Met de maatregel wil hij voorkomen dat onvoorzichtige militairen zich laten doden: "Voor het behalen van onze doelen hebben we vooral levende militairen nodig."

In de afgelopen weken heeft het Oekraïense leger veel grondgebied terugveroverd op de Russen: "Sneuvelen is dan wel het allerlaatste dat je als militair moet doen, want dan geef je terrein prijs. Als hun liefde voor de Russische elite niet voldoende is om ze daarvan te weerhouden, dan moet een gevangenisstraf van 20 jaar maar als motivatie dienen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alexander, jij hebt mijn grote vriend Vladimir Poetin verkeerd begrepen. Sterven in de strijd staat gelijk aan desertie. Dus krijgen gesneuvelde soldaten uiteraard de doodstraf.

Reageer
gravatar

Aha, nu begrijp ik waarom Poetin alle Oekraïners dood wil hebben. Het zijn in zijn ogen allemaal gedeserteerde Russen die nazi zijn geworden.