Pro Shots

Pro Shots

Zorgen in het land: investeert het kabinet wel genoeg geld in racisme bij de NPO?

Het kabinet heeft koortsachtig gewerkt aan een herverdeling van de lasten en een prijsplafond voor de energierekening. Toch hebben zij een onderwerp vandaag totaal genegeerd. De prangende vraag van vandaag blijft: investeert het kabinet wel genoeg geld in racisme bij de NPO?

Sommigen vinden dat er nog niet genoeg geld gaat naar vreemdelingenhaat op de open kanalen. Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media, vindt het belangrijk voor de beeldvorming om zoveel mogelijk verschillende stemmen in de media te laten horen. Extra budget zou worden vrijgemaakt om omroepen filmpjes van het internet te laten kopiëren en buiten context in een racistisch kader te presenteren.

Anderen zouden het interessant vinden om meer seksisme, homofobie en desinformatie terug te zien bij de NPO en hopen snel op extra budget van het kabinet voor een uitgebreider programma. Helaas blijft een grote investering, ondanks de toenemende populariteit van racisme op tv, uit vandaag.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *