NOS / Ron Adar - Shutterstock

NOS / Ron Adar - Shutterstock

Wereldleiders vragen Poetin uit respect voor The Queen kernramp morgen pas te veroorzaken

Afgelopen nacht heeft Rusland een aanval uitgevoerd op de Oekraïense kerncentrale Joezjno-Oekrajinsk. Diverse wereldleiders hebben hier geschokt op gereageerd. In een gezamenlijk statement tegen Poetin roepen ze op om de naderende kernramp uit respect voor The Queen morgen pas te veroorzaken.

De uitvaart van Elizabeth kent van minuut tot minuut een uitermate strakke planning en dat maakt het onmogelijk voor de afgevaardigden van de aanwezige landen om een eventuele spoedzitting van de NAVO bij te wonen. VN-atoomwaakhond IAEA stelt de wereldleiders wel gerust: de straling van een potentiële kernramp zal Londen vandaag gelukkig nog niet bereiken.

President Biden, zelf ook aanwezig bij de uitvaart van The Queen, noemt de aanval van de Russen op de kerncentrale respectloos. “We weten al tijden dat de Russen het voorzien hebben op kerncentrales, maar om een dag van internationale rouw op te schudden met een catastrofe die de hele wereld in gevaar brengt, dat kun je gewoon niet maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *