Shutterstock / MD_Photography

Shutterstock / MD_Photography

Meeste winkels accepteren geen briefjes van 5 meer

‘Gepriegel met kleingeld kost heel veel tijd’

Er waren al weinig mensen meer die het nog deden, maar het is nu ook op weinig plekken meer mogelijk: betalen met briefjes van vijf euro. De meeste winkels hebben het biljet al in de ban gedaan, omdat het in de praktijk veel gedoe oplevert als mensen in de winkel al dat kleingeld gaan lopen tellen voor het afrekenen. Ook de meeste supermarkten accepteren tegenwoordig alleen nog maar briefjes van tien en meer.

“Het is een veelgehoorde klacht van onze klanten. Mensen die in de rij achter een bejaarde staan die op het gemakje al die briefjes van vijf staat uit te tellen tot ze bij het te betalen bedrag komen. Dat gepriegel met al dat kleingeld kan soms minuten duren en zorgt voor veel frustratie in de rij”, vertelt supermarktmanager Guido van Milligen.

Het is juist die groep ouderen die minder enthousiast reageert op het verdwijnen van het briefje van vijf. Ze zijn het nu eenmaal gewend om met kleingeld te betalen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, volgens Van Milligen. “We passen onze prijzen er ook op aan. We zorgen dat de meeste producten een veelvoud van tien euro kosten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De ongeduldige rij zou er goed aan doen te snappen dat het langzaam afschaffen van cash bedoeld is de totale controle te verwerven over al je uitgaven…. en dus een voorbeeld moeten nemen aan de ouderen die dat wel doorhebben..

Reageer
gravatar

Onze parels blijken echte koopmansgeest te hebben: nareizigers en nareizigers van nareizigers vragen ogenblikkelijk een met voorrang geleverd huis aan voor de onderverhuur. Dat noem ik nog eens ondernemerschap!