Er waren al weinig mensen meer die het nog deden, maar het is nu ook op weinig plekken meer mogelijk: betalen met briefjes van vijf euro. De meeste winkels hebben het biljet al in de ban gedaan, omdat het in de praktijk veel gedoe oplevert als mensen in de winkel al dat kleingeld gaan lopen tellen voor het afrekenen. Ook de meeste supermarkten accepteren tegenwoordig alleen nog maar briefjes van tien en meer.
“Het is een veelgehoorde klacht van onze klanten. Mensen die in de rij achter een bejaarde staan die op het gemakje al die briefjes van vijf staat uit te tellen tot ze bij het te betalen bedrag komen. Dat gepriegel met al dat kleingeld kan soms minuten duren en zorgt voor veel frustratie in de rij”, vertelt supermarktmanager Guido van Milligen.
Het is juist die groep ouderen die minder enthousiast reageert op het verdwijnen van het briefje van vijf. Ze zijn het nu eenmaal gewend om met kleingeld te betalen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, volgens Van Milligen. “We passen onze prijzen er ook op aan. We zorgen dat de meeste producten een veelvoud van tien euro kosten.”
De ongeduldige rij zou er goed aan doen te snappen dat het langzaam afschaffen van cash bedoeld is de totale controle te verwerven over al je uitgaven…. en dus een voorbeeld moeten nemen aan de ouderen die dat wel doorhebben..
Zoals mijn overgrootmoeder altijd al zei: “Goedkoop is zuurkoop”.
Aanstellerij Billebakkerij!
Wat kan men tegenwoordig nog kopen met vijf euro?
Mevr. mag tegenwoordig niet meer. Het moet zijn MVB/W, dat betekent: Mens dat Blij is met een Vagina of er een Wil bezitten
MVB/W Van Beursen, tot voor kort een glas bier op een terras, maar in Amsterdam kwam je er niet nergens meer mee.
MPB/W Bokhoven, Je bedoelt waarschijnlijk: “In de onmenselijk dure Amsterdamse binnenstad kan men met vijf euro nog geeneens meer een biertje kopen.”
We worden allemaal een beetje armer. Behalve onze verse kansenparels. Die worden juist een stuk rijker.
Onze parels blijken echte koopmansgeest te hebben: nareizigers en nareizigers van nareizigers vragen ogenblikkelijk een met voorrang geleverd huis aan voor de onderverhuur. Dat noem ik nog eens ondernemerschap!
Haha. Gelukkig is onze achterban vrijgesteld van belastingen. Anders zouden ze helemaal gek worden!